No items

Nederlands HAM Nieuws 

WikiImages / Pixabay

WikiImages / Pixabay

O.R.B Ronde

DKARS Nieuws

120px-Feed-icon.svg  RSS newsfeeds van Veron, Vrza, Hamnieuws, Ham-radio en Pa00news:

 • Agentschap Telecom vraagt licentiehouders gegevens te controleren voor 2019
  Het Agentschap Telecom heeft registratiehouders een brief gestuurd waarin wordt gevraagd om de gegevens te controleren. Hierbij gaat het om het type registratie, roepletters en NAW-gegevens. Controleren voor 2019 Elk jaar stuurt het AT een overzicht van registraties met de vraag de... Read more »
 • PI6ANH krijgt 23cm DVB-S ingang
  In de regio Arnhem zijn 5 amateurs na het lezen van het artikel over de ADALM PLUTO SDR aan de slag gegaan en hebben een bestelling geplaatst. Inmiddels is ook de Arnhemse ATV-repeater voorzien van een DVB-S ingang op de... Read more »
 • Electron oktober 2018
  In dit nummer o.a de volgende onderwerpen Technische notities Pieter-Tjerk doet alles uit de doeken over het Luxemburgeffect en zijbandasymmetrie. Arduino voor radioamateurs (deel 3) Cor PA0GTB gaat in deel 3 in op de verschillende Arduinomodules en accessoires die aan de Arduino kunnen worden... Read more »
 • De Kunstmaan september 2018
  De Kunstmaan is het blad voor de radiozendamateur die interesse heeft in alles wat met satellieten te maken heeft van ontvangst tot decoderen. In deze september uitgave vinden we na het woord van de voorzitter een verhaal over de ontvangst... Read more »
 • Politie Roosendaal op zoek naar eigenaar radiozendapparatuur uit gestolen auto
  true
  Het politieteam Roosendaal heeft op Facebook een oproep geplaatst met foto’s waarbij gestolen goederen zijn aangetroffen in een eveneens gestolen auto. Op de foto’s zijn diverse zend- en meetapparaten te zien met enige historische waarde. Wie mist deze spullen? Poltieteam Roosendaal: Naar aanleiding... Read more »
 • Surplus radio bulletin september 2018
  Surplus radio bulletin september 2018. In dit nummer o.a de volgende onderwerpen. Sonja, een DDR-dame (Dick v/d Berg bespreekt een onbekend DDR transceivertje uit de SEG15/100 serie) Een op 230 VAC omgebouwde RT3600 (Frans Veltman) De resonanz telefoon (Fred Marks) Lagertjes vervangen van de dynamotor... Read more »
 • DKARS magazine september 2018
  DKARS heeft zojuist de september-uitgave van haar magazine uitgebracht. Donateurs hebben deze reeds ontvangen. Andere belangstellenden moeten nog enkele dagen wachten. Het magazine heeft een nieuwe lay-out gekregen en oogt frisser dan voorheen. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook... Read more »
 • 35e Radio Onderdelen Markt te Assen
  Volgend weekend 6 oktober staat er weer een radiomarkt op het programma en deze keer in Assen. De Radio Onderdelen Markt wordt voor de 35e keer georganiseerd. Op de markt zullen tal van standhouders hun waren verkopen van zelfbouw, onderdelen... Read more »
 • Programma DKARS VHF-UHF-SHF dag
  Deze dag heeft als doel om alle geïnteresseerde radio amateurs met interesse in weak signal communicatie bijeen te brengen om daarmee een stimulans te geven aan de activiteit op de banden. Naast diverse presentaties variërend van technische onderwerpen tot meer... Read more »
 • 35e Radio Onderdelen Markt Assen
  Op zaterdag 6 oktober 2018 zal tussen 09.30 en 15.00 uur de 35e Radio Onderdelen Markt in Assen plaatsvinden in samenwerking met Vitalis Vlooienmarkten. Ook voor de YL en kinderen (tot 13 jaar gratis toegang) is er dus voldoende te... Read more »
 • Inhoudsopgave RAZzies oktober 2018
  RAZzies, in tegenstelling tot de Electron of de CQ-PA een minder bekend (digitaal) blad, maar zeker een die de moeite waard is om elke maand door te lezen. Maandelijks verschijnt het eigen digitale magazine van PI4RAZ, dat ook voor niet leden... Read more »
 • Diverse verkoopavonden in november
  In de maand november organiseren veel regionale afdelingen van de landelijke verenigingen een verkoopavond. Bij de verkoopavonden is het gebruikelijk dat een gedeelte van de opbrengst naar de afdelingen gaat. Vaak zijn er leuke zelfbouw-projecten te vinden om ruimte te... Read more »
 • Foto-impressie radiomarkt de Lichtmis 2018
  true
  Vandaag werd de radiomarkt bij de Lichtmis voor de 37e maal georganiseerd. Op deze gezellige en drukke markt langs de snelweg bij wegrestaurant de Lichtmis zijn allerlei koopjes te vinden. Foto-impressie de Lichtmis 2018 Of je nu op zoek bent naar dat... Read more »
 • WSJT-X 2.0 binnenkort beschikbaar
  Binnenkort komt versie 2.0 van het weak-signal programma WSJT uit. Ontwikkelaar Joe Tailor (K1JT) heeft vandaag de eerste Release Candidate online gezet waarmee mensen kunnen gaan testen. De versie bevat vooral verbeteringen die ten goede komen aan FT8 en MSK144... Read more »
 • High Altitude Balloon Joris-2 boven Zeeland op 16 september
  In Nederland zijn tal van zendamteurs en niet-zendamateurs actief met High Altitude ballooning experimenten. Ook aankomende zondag is er weer zo’n HAB die opgelaten gaat worden. Je kunt proberen de ballon te ontvangen in verschillende modi. Joris-2 gaat de lucht in De... Read more »
 • 70cm repeater PI2NWK geactiveerd in Noordwijk aan Zee
  De Veron afdeling Leiden is verrijkt met een repeater in Noordwijk aan Zee. Deze nieuwe repeater dekt een groot deel van de randstad op de 70cm band. PI2NWK De PI2NWK repeater is te beluisteren op 430.050 MHz en met een shift van... Read more »
 • Maak eenvoudig DVB met een SDR
  Enkele zendamateurs zijn de laatste weken erg actief met de ADALM Pluto SDR. Deze SDR kost nog geen 100 euro en is geschikt om DVB-T en DVB-S(2) te maken. Een computer, wat software en een webcam zijn, naast een antenne... Read more »
 • Einde Daily Minutes op PI2NOS
  Onlangs is John, PA0ETE in contact getreden met Stichting Scoop Hobbyfonds waarbij hij kenbaar heeft gemaakt de dagelijkse uitzendingen van de Daily Minutes te willen beëindigen. De primaire redenen hiertoe zijn een toenemend gebrek aan tijd en de beperkingen die... Read more »
 • Nieuwe repeater PI2NWK geactiveerd
  Nederland telt een nieuwe repeater. Gisteren is PI2NWK geactiveerd. Deze repeater staat in Noordwijk aan zee en zend uit op 430.0500 MHz. Het dekkingsgebied ligt globaal tussen Alkmaar, Utrecht en Dordrecht voor vaste stations. De antennes staan op circa 25 meter... Read more »
 • Live: volg de ballonvossenjacht 2018 van minuut tot minuut
  Het jaarlijks terugkerende evenement de ballonvossenjacht gaat van start, op verschillende manieren kun je dit evenement live beleven. Er is een livestream waarop je live kunt meekijken naar het ATV signaal van de ballon en de organisatie. Ballonvossenjacht 2018 Omstreeks 13:00 uur... Read more »

Engels:

Duits: