Nederlands HAM Nieuws 

WikiImages / Pixabay

WikiImages / Pixabay

O.R.B Ronde

DKARS Nieuws

120px-Feed-icon.svg  RSS newsfeeds van Veron, Vrza, Hamnieuws, Ham-radio en Pa00news:

 • No items
 • No items
 • Linkjes uit de Daily Minutes van 18 feb. 2019
  Websdr Es’hail 2 van de BATC: https://eshail.batc.org.uk/ Es’hail 2 websdr op Sardinië: http://websdr.is0grb.it:8901/ Weblog solozeilster Jane Socrates: https://svnereida.com/blog Read more »
 • Slow Scan Radio on February 16th, 2019
  This afternoon 1400 CET (1300 UTC) Slow Scan radio. For those listeners who are using SDR receivers on the web: kiwiSDR seems to work better with SSTV than the familiar webSDR’s. Reports on that are welcome (on x@xdv.me). KiwiSDR’s can… Read more »
 • RTV Drenthe-documentaire: Etherpiraten anno 2019
  (Met dank aan PH1M voor de tip) Read more »
 • Uitzenden in hamDRM
  (Uit de Daily Minutes van 29 januari) Binnenkort hoop ik wat experimenten te doen met geluid van hamDRM, eerst via DMR.LI en daarna via de omroepzender bij Slow Scan Radio.  Het bleek nog niet eenvoudig om aan het programma hiervoor… Read more »
 • Rode Kruis wil dat Nederland VN-kernwapenverbod ondertekent
  Rode Kruis wil Nederland het VN-kernwapenverbod ondertekent en dat de VS haar tactische atoomwapens uit Nederland terugtrekt. Volgens experts in een rapport van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) hebben deze wapens geen nut en verhoogt het wel het risico op… Read more »
 • DVMEGA komt met de Cast
  true
  (Uit de Daily Minutes van 7 februari) Gisteren sprak ik Guus PE1PLM. Ik zeg het graag: Guus is met zijn DVMEGA volgens mij de enige fabrikant van amateurapparatuur die we momenteel in Nederland hebben. Afgelopen nacht (woensdag/donderdagnacht) is Guus naar… Read more »
 • Steun voor sneeuwballenverbod groeit (over nepnieuws)
  (Een onderwerp dat recent in de Daily Minutes te horen was) Ik begin vandaag met een recent nieuwsartikel van toen er nog sneeuw lag. De subtitel van dit artikel luidt: Steun voor sneeuwballenverbod groeit Ook dit jaar stromen de meldingen… Read more »
 • Amateurapparatuur op de fiets komend zomer verboden
  true
  (Uit de Daily Minutes van 4 februari 2019) Hoogstwaarschijnlijk wordt vanaf 1 juli van dit jaar het gebruik van bijvoorbeeld een portofoon, naast het gebruik van alle andere elektronica op de fiets verboden. Er zal dan een boete van 95… Read more »
 • Uitzendtijdstippen Daily Minutes: 19.00 uur (nieuwe aflevering), en daarnaast 22.00 uur, 08.00 uur, 09.00 uur en 10.30 uur. Daily Minutes is te beluisteren op http://DMR.LI. Afleveringen van Daily Minutes zijn daarnaast achteraf te beluisteren via youtube.com/pa0ete. Binnenkort is de podcast… Read more »
 • true
  Doe mee met het chatkanaal van de Daily Minutes – Hier lees je hoe het moet (ook luisteramateurs zijn nadrukkelijk welkom!) Het chatkanaal is als volgt bereikbaar: IRC-client: Gebruik een IRC-client en connect met 80.101.233.106 Doe vervolgens /join #dailyminutes of… Read more »
 • DRM de websdr volgens KiwiSDR
  Ik heb de afgelopen tijd al meer aandacht besteed aan de interessante modus DRM, Digital Radio Mondiale. Op de site van Kim Andrew Elliott, SWradiogram.net kwam ik een stukje tegen naar aanleiding van een uitzending in DRM die hij recent… Read more »
 • Beknopte informatie PI3XDV 70 cm D-STAR-hotspot PI3XDV B: 430,975 MHz FM-repeater/hotspot met in- en uitgang (ingang alleen náár EchoLink of papegaai): 144,875 MHz Andere FM-ingangen: 29,610 MHz, 50,570 MHz, 70,350 MHz (niet altijd aan), 439,975 MHz (9 MHz hoger in… Read more »
 • Nieuwe VRZA-afdeling
  (Uit de Daily Minutes van 24 januari 2019) VRZA heeft een nieuwe afdeling: afdeling Amstelland. Op maandag 4 maart aanstaande is de eerste bijeenkomst van de nieuwe afdeling in Café de Pont aan de buiksloterweg 3, waar je vanaf het… Read more »
 • VERON zoekt vrijwilligers
  (Uit de Daily Minutes van 24 januari 2019) In deze tijd van reageerders op allerlei onderwerpen via internet is ook de kritiek op de amateurorganisaties groot. Voor de mensen met deze kritiek die ook hun handen uit de mouwen willen… Read more »
 • DKARS HF Weak Signal Dag
  (Uit de Daily Minutes van 24 januari 2019) Het duurt nog even maar op 9 maart van dit jaar wordt in Kootwijkerbroek de tweede DKARS HF Weak Signal Dag gehouden. De HF Weak Signal dag is speciaal bedoeld voor amateurs… Read more »
 • Gevolgen van de government shutdown in de VS
  (Uit de Daily Minutes van 24 januari 2019) De website ARRL.org meldt dat de zogenaamde shutdown bij de Amerikaanse overheid die momenteel al 33 dagen duurt ervoor heeft gezorgd dat er een enorme stapel aan aanvragen voor amateurcalls van onder… Read more »
 • Bloedmaan/maansverduistering
  (Uit de Daily Minutes van 24 januari 2019) Tijdens de maansverduistering, ook aangeduid met bloedmaan op 21 januari gebeurde er iets bijzonders: de maan werd tijdens de verduistering getroffen door een meteoroide. Door de verduisterde maan was de vuurbol die… Read more »
 • DIgital Radio Mondiale (DRM) deel 2
  true
  (Uit de Daily Minutes van 22 januari 2019) DRM, hoewel we dat hier in de uitzendingen voor beeldmateriaal gebruiken is primair bedoeld voor het verspreiden van audio. Het is mogelijk om met DRM tot vier diensten in één uitzending onder… Read more »
 • DIgital Radio Mondiale (DRM) deel 1
  true
  (Uit de Daily Minutes van 18 januari 2019) DRM is digital radio mondiale. Het is van oorsprong een digitale manier om op banden uit te zenden waar traditioneel met AM wordt uitgezonden in een 9 of een 10 kHz raster.… Read more »
 • Het voortbestaan van XS4ALL
  (Uit de Daily Minutes-uitzending van 11 januari) Er springt vandaag maar één nieuwsitem echt in het oog. Dat is de aankondiging van KPN dat meerdere internetbedrijven die nu zelfstandig onder de paraplu van KPN opereren, ophouden te bestaan, en ingelijfd… Read more »

Engels:

Duits: