DARES Noodfrequenties

In verband met de hoge waterstand verzoekt DARES Regio 23 om de volgende frequenties 145.225, 433.225 en de repeater PI3ZLB vrij te houden zodra het tot een inzet komt. DARES is niet formeel benaderd voor ondersteuning, maar staat wel paraat. De nationale noodfrequenties zijn: 3.670 / 3.760, 7.110, 14.300, 145.500 en 433.500 MHz. Voor Belgisch Limburg is dit 145.250 en 433.250 MHz. Ook hier geldt voorrang verlenen aan noodcommunicatie mocht dat nodig zijn. Er zijn momenteel geen berichten gezien over communicatieproblemen met de overheidsdiensten. Wel zijn er plekken in de regio waar de elektriciteit niet meer werkt en daardoor bij bewoners communicatie lastig kan worden. DARES kan hier ook ondersteunen, zie https://limburg.dares.nl/.

Radiomarkt Zuid-Limburg 2021

Ook dit jaar organiseren VERON en VRZA Zuid-Limburg weer gezamenlijk de Radiomarkt Zuid-Limburg, dé gelegenheid om dat lang gezochte onderdeel of apparaat te kopen of juist zelf eens wat ruimte in de shack te maken, om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Want de Radiomarkt Zuid-Limburg is de kleinste maar gezelligste markt van het zuiden!

Je kunt een of meer tafels reserveren door een email naar radiomarkt@pi4vlb.nl. Wacht niet te lang met reserveren om zeker van een plaats te zijn!

De markt gaat alleen door als de overheidsmaatregelen dat toelaten, en we de markt op een veilige manier voor alle deelnemers kunnen organiseren. Aangezien de coronamaatregelen per dag kunnen veranderen zal de organisatie op 27 augustus evalueren of het verantwoord is de markt door te laten gaan. Alle deelnemers worden dan per email en via de zondagochtendronde geïnformeerd. Mocht de markt onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvangen de deelnemers het inschrijfgeld terug. 

Zuid-Limburgse zondagochtend ronde 25 juli 2021

De ronde werd verzorgd door Rudolf PA1EBM, vanuit Brunssum via de regio-repeater PI3ZLB op 145,725 MHz.
De ronde was ook live te volgen via de stream op Jitsi: meet.jit.si/pi3zlb

Zondagochtendronde 25 juli 2021

Alle links van eerdere rondes kun je steeds onder het menu naslag terugvinden, bij “Links Zondagochtendronde” .

Links die genoemd werden in deze ronde:

Zuid-Limburgse zondagochtend ronde 18 juli 2021

De ronde werd verzorgd door Folkert PA0FOT, vanuit Berg en Terblijt via de regio-repeater PI3ZLB op 145,725 MHz.
De ronde was ook live te volgen via de stream op Jitsi: meet.jit.si/pi3zlb

Zondagochtendronde 18 juli 2021

Alle links van eerdere rondes kun je steeds onder het menu naslag terugvinden, bij “Links Zondagochtendronde” .

Links die genoemd werden in deze ronde:

Website PD4FMJ is vernieuwd

Frans PD4FMJ liet ons weten dat zijn website pd4fmj.nl weer helemaal in de lucht is.
Op zijn website kun je op de dinsdagavond om half negen meeluisteren naar de D-Star ronde. Je vindt de D-Star stream op de pagina “d-star player“. Je kunt de D-Star ronde later ook terugluisteren op de pagina “ronde gemist“.

Storing PI3ZLB remote receivers is opgelost

De internet verbinding met de repeater PI3ZLB is sinds zondagochtend weer hersteld. De remote ontvangers in Cadier en Keer en Brunssum zijn weer actief.