Zuid-Limburgse zondagochtendronde 20 januari 2019

Deze zondagochtendronde werd verzorgd door Folkert PA0FOT vanuit Berg en Terblijt via de Zuid-Limburgse FM repeater PI3ZLB op 145,725 MHz.

De ronde werd tevens, zoals gewoonlijk, gerelayeerd via TeamTalk.
Links naar websites die tijdens de rondes genoemd zijn kun je hier vinden.

Denk er tóch over na: meld je aan om in 2019 een paar maal als rondeleider van dit uurtje te genieten!!
Veel plezier en oneindige vreugde in de hobby toegewenst!!

Zondagochtendronde 20 januari 2019


VERON A22 Jaarvergadering

24 januari 2019 20:00 – 22:30 uur
‘t Weverke ( tegenover de kerk), Schimmert.

Jaarvergadering voor alle leden VERON A22 afdeling Zuid Limburg.

Zuid-Limburgse zondagochtendronde 13 januari 2019

Deze zondagochtendronde werd verzorgd door Tom PC5D vanuit Geleen via de Zuid-Limburgse FM repeater PI3ZLB op 145,725 MHz.

De ronde werd tevens, zoals gewoonlijk, gerelayeerd via TeamTalk.
Links naar websites die tijdens de rondes genoemd zijn kun je hier vinden.

Denk er tóch over na: meld je aan om in 2019 een paar maal als rondeleider van dit uurtje te genieten!!
Veel plezier en oneindige vreugde in de hobby toegewenst!!

Zondagochtendronde 13 januari 2019


Zuid-Limburgse zondagochtendronde 6 januari 2019

Deze zondagochtendronde werd verzorgd door René PD4RA vanuit Beek via de Zuid-Limburgse FM repeater PI3ZLB op 145,725 MHz. Normaal wordt de ronde gerelayeerd via TeamTalk , edoch, Frans was verhinderd. Andere oplossing dus…
Links naar websites die tijdens de rondes genoemd zijn kun je hier vinden.

Meld je aan om in 2019 een een paar maal als rondeleider van dit uurtje te genieten!!
Nogmaals veel plezier en ongebreidelde vreugde in de hobby toegewenst!!

Zondagochtendronde 6 januari 2019


Gezamenlijke lezing VERON/VRZA over DAPNet/Hampager netwerk

Hiermee nodigen we je uit voor de gezamenlijke lezing van VERON en VRZA Zuid Limburg, op woensdag 9 januari 2019 in zaal ‘t Weverke, Hoofdstraat 77 te Schimmert.

Deze keer een lezing door Ronald PE2KMV over het DAPnet/Hampager netwerk op 439.9875 MHz in de 70 cm band. Het betreft een netwerk met zenders en (pager)ontvangers voor amateur gerelateerde tekstberichten. Bij elkaar een hele reeks onderdelen om mee te experimenteren.

Ronald is begonnen als luisteramateur met een 16-kanaals scanner en later een ontvanger voor de kortegolf. Ook na het behalen van de licentie bleven VHF/UHF-ontvangers en mobilofoons een belangrijke rol spelen, zeker indien deze geschikt waren om om te bouwen voor de amateurbanden.

Aan de orde komen een stukje geschiedenis van paging, het eerste pagernetwerk in DL en het verval daarvan en de komst van DAPNet. Hoe werkt het, en hoe kun je er zelf aan mee doen. Voorbeelden voor zelfbouw, en natuurlijk een demonstratie. Ronald zal pagers in alle soorten en maten tonen, en ook verschillende zenders, zoals een MMDVM-hotspot en andere.

Arduino Uno (clone) as POCSAG encoder (serial in, pocsag out)

Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten, waarna Ronald snel accounts kan aanmaken, zodat je zelf ook mee kunt doen.

We denken hiermee weer een interessant onderwerp te bieden. Graag tot ziens dus op woensdag 9 januari 2019 om 20.00 uur in ‘t Weverke, Hoofdstraat 77 te Schimmert. Zorg dat je op tijd bent, zodat je nog verzekerd bent van een goede zitplaats. Belangstellenden van buiten de verenigingen zijn welkom.

Zuid-Limburgse zondagochtendronde 30 dec 2018

Deze zondagochtendronde werd verzorgd door Rudolf PA1EBM vanuit Brunssum via de Zuid-Limburgse FM repeater PI3ZLB op 145,725 MHz. De ronde werd tevens gerelayeerd via TeamTalk. Links naar websites die tijdens de rondes genoemd zijn kun je hier vinden.

Denk óók na of je in 2019 een bijdrage kunt / wilt doen als rondeleider op een zondag ochtend!!

Veel plezier en vreugde in de hobby toegewenst!!

Zondagochtendronde 30 december 2018


Zuid-Limburgse zondagochtendronde 23 dec 2018

Deze zondagochtendronde werd verzorgd door Tom PC5D vanuit Geleen via de Zuid-Limburgse FM repeater PI3ZLB op 145,725 MHz. De ronde werd tevens gerelayeerd via TeamTalk. Links naar websites die tijdens de rondes genoemd zijn kun je hier vinden.

Zondagochtendronde 23 december 2018

Zuid-Limburgse zondagochtendronde 16 dec 2018

Deze zondagochtendronde werd verzorgd door Folkert PA0FOT vanuit Berg en Terbijt via de Zuid-Limburgse FM repeater PI3ZLB op 145,725 MHz. De ronde werd tevens gerelayeerd via TeamTalk. Links naar websites die tijdens de rondes genoemd zijn kun je hier vinden.

Zuid-Limburgse zondagochtendronde 9 dec 2018

Deze zondagochtendronde werd verzorgd door René PD4RA vanuit Beek via de Zuid-Limburgse FM repeater PI3ZLB op 145,725 MHz. De ronde werd tevens gerelayeerd via TeamTalk. Links naar websites die tijdens de rondes genoemd zijn kun je hier vinden.

Interessante SDR websites

Klik op het plaatje

Henk, PA3HH, heeft op internet een mooie pagina gevonden over gnuradio. Misschien is dit iets voor leden die onlangs de lezing van Henk pa2s gevolgd hebben. Het zijn video lessen in het Engels met voorbeelden. 

Ook interessant voor SDR enthousiastelingen na de mooie lezing van Henk, PA2S is de website van Simon Brown, G4ELI, de auteur van SDR Console versie 3. Dit programma is nog volop in ontwikkeling, maar begint al aardig goed te worden! Je kunt er mee zenden en ontvangen met onder andere de Afedri SDR, Airspy Mini, Airspy HF+, en SPY Server, Apache Labs ANAN 10e, 7000DLE en 8000DLE, Andrus SDR 1.5, ELAD FDM-S1 en FDM-S2, Ettus Research B200, B210 en X310, Great Scott Gadgets HackRF, FUNcube dongle en FUNcube dongle ProPlus, ICOM R8600, LimeSDR, LimeSDR Mini, Perseus, BladeRF, RFspace SDR-IQ, SDR-IP, NetSDR, CloudIQ, vele RTL Dongles, SDRPlay RSP1, RSP1A, RSP2, RSPduo en Softrock.

Klik op het plaatje
Download SDR Console v3 hier
Youtube kanaal Simon Brown