Virtuele afdelingsbijeenkomst VERON A22 do 23 april

Door de corona maatregelen is het momenteel niet mogelijk om bijeenkomsten te organiseren. We willen als alternatief op donderdag 23 april om 20:00 uur wel een virtuele afdelingsbijeenkomst houden via internet.

We willen hierbij gebruik maken van JITSI. Dit is een open-source videoconferentie toepassing die te gebruiken is via een webbrowser en smartphones. Er zijn ook andere toepassingen, maar JITSI lijkt ons een bruikbaar compromis tussen gebruiksgemak, privacy en prestaties.

Je hebt hiervoor nodig:

Een laptop (tablet of PC) met luidspreker + microfoon en eventueel een camera, internet verbinding (bij Wifi dus een geschikte plek uitzoeken, of toch even de kabel aansluiten), en een moderne browser, zoals

Hoe werkt dit?

Als alles goed gaat kom je dan in het virtueel/digitaal vergaderzaaltje waar we elkaar kunnen treffen. De meeting start om 20 uur, maar het ‘zaaltje’ zal rond 19.15 al open zijn voor mensen die nog wat hulp nodig hebben met de bedieningsinstructies.

Voor wie nog geen ervaring heeft in videoconferenties:

Schakel de camera uit tenzij je iets wil laten zien
Check de privacy instellingen en het niveau van microfoon en luidspreker
Laat elkaar uitspreken
Een van de bestuursleden zal als vergader voorzitter iedereen aan het woord laten.
Vul bij JITSI de laatste 2 letters/cijfers van je call of naam in, anders ben je zichtbaar als een “Algemene Jitsi gebruiker”, of “Fellow Jitser”.

Wie eerder wil testen kan de webpagina meet.jit.si/pi3zlbpc5d ingeven. Daar wordt op komende zondag 19 april ook het audio van de ronde gestreamd.

Het zal anders zijn dan een gebruikelijke avond in het Weverke, maar in ieder geval het experiment waard.

73 blijf gezond, en graag tot de 23e op JITSI

Tom PC5D voorzitter VERON A22