Open dag neeslagradartoren Helchteren 9/10 september

Van Johny ON4VJ ontvingen we het volgende bericht:

In het weekend van 09 en 10 september 2017 stelt de Vlaamse Milieumaatschappij opnieuw haar neerslagradartoren in Helchteren open voor het publiek. Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht.

De neerslagradatoren meet continu de neerslaggegevens in een straal van 120 km. Zowel de locatie van de neerslag als de intensiteit worden elke 5 minuten opnieuw gescand. Zo krijgen we een beeld van hoe neerslag over Vlaanderen trekt en waar het aan het regenen is. Wil je wel eens weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Ga dan zaterdag eens kijken tussen 17 en 21 uur of zondag tussen 7 en 17u. Adres: Het Smolder 43.

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt; aangeraden wordt om indien mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen of om te carpoolen.

zie ook: link