TIP: ZX-Ronde op zondagochtend op 3603 kHz

Iedere zondagochtend hebben we vanaf 11.00uur onze Zuidlimburgse zondagochtendronde, maar eerder op de zondag, vanaf 09.00uur, kun je op 80 meter (3603 kHz) al naar de ZX ronde luisteren. De ZX ronde werd opgezet door Professor Hendrik de Waard PA0ZX, die als geen ander moeilijke natuurkundige onderwerpen op een begrijpelijke manier wist uit te leggen. Hendrik is op 11 augustus 2008 op 86-jarige leeftijd overleden, maar de ZX ronde wordt nog steeds in zijn geest voortgezet door Bob ON9CVD, Adriaan PA1OLP en Jan PA1JT, met ondersteuning van Frank ON4BIF. De ZX ronde wordt afgewisseld met verhaaltjes over technische of natuurkundige onderwerpen en een technische ronde waarin allerlei onderwerpen die te maken hebben met het radioamateurisme aan de orde komen. Je kunt de lezingen van PA1JT als PDF downloaden van zijn websiteen ook bij Bob ON9CVD -> hier, en Frans PA0FVE -> hier, kun je er het nodige over vinden. Warm aanbevolen!