No items

Nederlands HAM Nieuws 

WikiImages / Pixabay

WikiImages / Pixabay

O.R.B Ronde

DKARS Nieuws

120px-Feed-icon.svg  RSS newsfeeds van Veron, Vrza, Hamnieuws, Ham-radio en Pa00news:

 • PI4VRZ/A naar grote hoogte toe
  PI4VRZ/A, het verenigings station van de VRZA, zal haar uitzendingen binnenkort verzorgen vanaf de Gerbrandytoren. Stichting Scoop Hobbyfonds faciliteert daar een opstelpunt op 225 meter hoogte. Dit was nodig omdat de antennes op de watertoren in Radio Kootwijk binnenkort verwijdert... Read more »
 • PA0HPV benoemd tot erelid van VERON
  Henk Vrolijk (PA0HPV) is tijdens de Verenigings Raad benoemd tot erelid van de VERON. Dat laat de vereniging op Twitter weten. Henk is tegenwoordig secretaris van de Stichting Radio Examens, maar heeft in het verleden diverse functies voor de VERON... Read more »
 • Mijlpaal! PI6ATV weer Digitaal QRV
  Het was de laatste grote hindernis die in de Gerbrandytoren te nemen was, maar sinds dinsdagavond 17 april is PI6ATV eindelijk weer digitaal QRV, en hoé! Op 11 november 2017 was de eerste grote overwinning voor PI6ATV een feit. Na... Read more »
 • UK: De 13 en 9cm band voor 238,5 miljoen weg
  In het Verenigd Koninkrijk zijn frequenties voor 4G en 5G in de veiling gegaan. Onder deze frequenties ook de 13cm en 9cm amateurbanden, waar Hamnieuws eerder al over schreef. Het gedeelte 2350-2390 MHz is geveild aan Telefónica, dat als enige... Read more »
 • De 45e SSB-ronde op 2-meter
  Woensdagavond 18 april, zal alweer de 45e editie van de SSB-ronde op de 2-meterband plaatsvinden. Deze ronde is eerder van start gegaan als opvolging van de AM-ronde die voorheen gehouden werd en kan rekenen op een grote belangstelling van zendamateurs uit het KAN-gebied en... Read more »
 • Programma van de 55e Radiokampweek
  Op zaterdag 5 mei gaat alweer voor de 55e keer de VRZA Radiokampweek van start. Vanaf dit jaar op een nieuwe plek. De deelnemers worden gastvrij verwelkomt door de familie Jonkers op Streekpark Klein Oisterwijk. Een mooie en nieuwe plek,... Read more »
 • Repeaterbeheerders positief over AT-overleg
  Gisteren zijn een 20-tal beheerders (vergunninghouders) van verschillende repeaters bij elkaar gekomen om tijdens een zogenoemd ‘benen op tafel’ overleg met elkaar in discussie te gaan over enkele stellingen, voornamelijk gericht op de evaluatie van de (bovenregionale) repeater. “Er was... Read more »
 • Wijzigingen in de Roepletterlijst
  Agentschap Telecom heeft een update laten uitvoeren op de roepletterlijst. Daardoor kunnen gebruikers van het register nu zien of roepletters vrij, beschikbaar of reeds geregistreerd zijn. Dit was niet mogelijk na de aanpassingen in het register enkele maanden terug door... Read more »
 • De kunstmaan maart 2018
  In dit nummer o.a Uitrichten van een X-Y schotel De aanleiding voor dit artikel was een mail van Peter Smits over het uitrichten van zijn schotel. Hij deed dat op de zon. Fred van den Bosch heeft een iets afwijkende procedure en geeft... Read more »
 • electron april 2018
  In dit nummer o.a VERON PinksterKamp 2018 Het 53ste VERON PinksterKamp (VPK) wordt gehouden van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei. We zijn blij dat we ook dit jaar terechtkunnen op de Paasheuvel in Vierhouten, alwaar we weer de beschikking... Read more »
 • Inhoudsopgave RAZzies april 2018
  RAZzies, in tegenstelling tot de Electron of de CQ-PA een minder bekend (digitaal) blad, maar zeker een die de moeite waard is om elke maand door te lezen. Maandelijks verschijnt het eigen digitale magazine van PI4RAZ, dat ook voor niet leden... Read more »
 • Whisky Oscar Wereld Omroepers is er voor Nederlandse zendamateurs op 11-meter
  true
  De Whisky Oscar Wereld Omroepers zijn al zeker 30 jaar actief binnen Nederland. Opgericht in Canada om contact te onderhouden met het thuisfront in het ‘verre’ Nederland. Toen om de telefoniekosten te drukken nu vooral om contact te maken en... Read more »
 • DKARS magazine maart 2018
  In dit nummer o.a Zesde RF Seminar Voor het zesde achtereenvolgende jaar worden de RF seminars gehouden. Verspreid over het land wordt elk kwartaal een dagvullend RF seminar gehouden met grosso modo dezelfde inhoud. De onderwerpen zijn in dit seizoen: Radio en Kwantumfysica Het meten van... Read more »
 • Onzekerheid over Twents clubhuis
  Er heerst momenteel onzekerheid over ’t Hamnus, het clubhuis van de gecombineerde VERON en VRZA afdeling in Hengelo. Dat valt te lezen in de meest recente versie van clubblad Twente Beam. De verhuurder van het pand zal binnenkort de benedenverdieping... Read more »
 • surplus radio bulletin maart 2018
  In dit nummer o.a de volgende onderwerpen   De dumpschool gaat weer van start! Wim Kramer, PA2GRC kondigt de eerste bijeenkomst aan die op 6 mei a.s. gaat plaatsvinden. Alle informatie hierover staat in dit artikel. Dick v/d Berg beschrijft de Philips VHF... Read more »
 • 43e Landelijke Radio Vlooienmarkt in Rosmalen goed bezocht
  true
  Vandaag vond de jaarlijks georganiseerde landelijke Radio Vlooienmarkt voor de 43e keer plaats. Uit binnen- en buitenland waren zendamateurs aanwezig voor deze gezellige en goed bezochte markt. We maakten een kleine sfeerimpressie voor wie deze markt gemist heeft. Ieder jaar organiseert... Read more »
 • RHT maart 2018
  In dit nummer o.a: De voorzitter over de prehistorie van de versterker Wim Stuiver heeft een Philips V6A gerestaureerd Dik Engelftriet bespreekt in FM deel 3, de eerst bekende Amerikaanse FM-omroepontvanger Gidi Verheijen belicht de Philips 203U en afgeleide toestellen Redacteur Lieuwe van der Velde... Read more »
 • HF Voyager maakt FT8 contact mogelijk met zeldzame zee-locators
  Het Jupiter Research Foundation Amateur Radio Club heeft een HF zender in een autonome zee-drone geplaatst. De drone verricht zelf wetenschappelijk onderzoek maar geeft ook zendamateurs een zeldzame kans. Locators op zee Wie keurig een kaart bijhoudt van welke Grid Locators hij... Read more »
 • Zweedse telecom autoriteit overweegt extra toeslag voor hoogvermogen zenders
  In Zweden speelt de Post en Telecom Autoriteit (PTS) met de gedachte om het maximale vermogen van zendamateurs te limiteren tot maximaal 200 watt PEP. Dat staat beschreven in een reeks aangekondigde maatregelen. Maximaal 200 W PEP Zendamateurs mogen in Zweden vrij... Read more »
 • Agentschap Telecom in gesprek met grote marktpartijen over PLC
  Het Agentschap Telecom heeft recentelijk gesproken met een aantal grote marktpartijen in Nederland over het gebruik van PLC. Onder andere KPN en VodafoneZiggo maken gebruik van ethernet over het lichtnet. Gebruik van notches stimuleren Het gebruik van notches in de PLC producten... Read more »

Engels:

Duits: