Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gezamenlijke lezing wo 21 februari in Schimmert

wo 21 feb @ 20:00 - 22:30

- Gratis

Hiermee nodigen we je uit voor de gezamenlijke lezing van VERON en VRZA Zuid Limburg, op woensdag 21 februari 2018 in zaal ‘t Weverke, Hoofdstraat 77 te Schimmert.

Deze maand vertelt Peter Maartense PA0MS over de gebeurtenissen vóór en tijdens de watersnoodramp 1953 met focus op de rol die radio amateurs hebben gespeeld. Peter is een zeer ervaren zendamateur en is in 1977 benoemd tot lid van verdienste van de VERON.
Tegenwoordig is hij ook betrokken bij het Watersnood Museum. In de lezing zal Peter o.a. ingaan op de ramp en wat daaraan vooraf ging, maar ook over het isolement en het gebrek aan energie en communicatie  die daarop volgden.

We denken hiermee weer een interessant onderwerp te bieden. Graag tot ziens dus op woensdag 21 februari 2018 om 20.00 uur in ‘t Weverke, Hoofdstraat 77 te Schimmert. Zorg dat je op tijd bent, zodat je nog verzekerd bent van een goede zitplaats!

Belangstellenden van buiten de verenigingen zijn welkom.

Gegevens

Datum:
wo 21 feb
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
http://www.watersnoodmuseum.nl

Locatie

Café Zaal Het Weverke Schimmert
Hoofdstraat 77
Schimmert, Limburg 6333 BG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31454042691
Website:
http://www.weverke.nl

Reguliere bijeenkomsten van radiozendamateurs, van belang voor de regio Zuid-Limburg
LET OP: De afdelingsbijeenkomsten van VERON A22 Zuid-Limburg  vinden voortaan plaats op de 4e donderdag van de maand, bij ‘t Weverke in Schimmert.

DatumActiviteitLocatie
Iedere zondag om 11:00uZondagochtendrondeRegio repeater PI3ZLB - 145.725MHz
Iedere maandagVRZA Zuid-Limburg Gidsengebouw , Floribertusstraat 19, 6444XG Brunssum/Treebeek
1e vrijdag van de maandUBA Noord Oost Limburg (NOL)Parochiehuis, Kerkplein 11, 3950 Bocholt (BE)
Iedere woensdag om 21:00u
uitgezonderd lezing Schimmert
TechnonetRegio repeater PI3ZLB - 145.725MHz
2e woensdag van de maandLezing VERON/VRZACafe/zaal “het Weverke”, Hoofdstraat 77, 6333BG Schimmert
3e vrijdag van de maandVERON A31 Midden en Noord LimburgZalencentrum “Aldenghoor” Kasteellaan 7a 6081 AN Haelen
3e vrijdag van de maandUBA Midden-Limburg (MLB)Polska Sala Steenbeukstraat 1, 3600 Genk
4e donderdag van de maandVERON A22 Zuid-LimburgCafe/zaal “het Weverke”, Hoofdstraat 77, 6333BG Schimmert
DatumTentoonstelling 
Tijdelijk geslotenSinds 1 juni 2016 is museum Jan Corver enige tijd gesloten, voor het uitvoeren van groot onderhoud en voor de inrichting van een nieuwe expositie. Het museum werd in 1999 geopend als lang gekoesterde wens van Cor Moerman, PA0VYL. Cor had al jaren plannen voor een museum speciaal voor radiozendamateurisme en zag eindelijk na vele jaren zijn plannen werkelijkheid worden. Om deze droom te kunnen verwezenlijken, werd de Stichting De WS19 opgericht. Inmiddels beschikt het museum over een unieke collectie apparatuur die alle facetten van deze fascinerende hobby in de loop van de tijd laat zien.
Om in de financiële behoeften te kunnen voorzien verkoopt het museum regelmatig bouwpakketten van een voor radio-amateurs. Bovendien kreeg het museum in het verleden regelmatig de beschikking over een grote hoeveelheid afgedankte apparatuur van KPN die daarmee een tweede leven werd toebedeeld. Voor een groot deel van de verkregen apparatuur werd door de vrijwilligers van het museum een ombouwhandleiding geschreven, vaak ook nog vergezeld van een compleet bouwpakket.
De huidige bemanning komt echter op een leeftijd waarbij men het wat rustiger aan moet gaan doen en een groep jonge mensen met nieuwe frisse ideeën is hard nodig om de zaak te reanimeren, het museum Jan Corver is langzamerhand toe aan een enthousiaste overnamekandidaat.
Iets voor u? We zien uw reactie met belangstelling tegemoet.
almeretv

(bijgewerkt door pa0fot op 5 jan 2018)

Aanvullingen en correcties welkom, mail naar folkert @ pa0fot.nl ! Bronvermelding: ON4LEA: www.on4lea.beWebsite van PC5DDKARS MagazineVerenigingswebsites.

Belangstellenden zijn van harte welkom! Vraag naar Tom Koeken, Ron Kuijper, of een van de andere bestuursleden.