Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KAR Radiomarkt Bladel – de gezelligste radio en techniekmarkt

zo 17 dec 2017 @ 10:00 - 15:00

Op zondag 17 december kun je naar de radiomarkt in Bladel, de beste markt voor techniek en Makers. De KAR radiomarkt is de ideale plek om aan onderdelen en informatie van en voor Techneuten en Makers te komen. Elektronica, radiozendapparatuur, drones, Arduino Raspberry Pi, 3D printing, Modelbouw Onderdelen, Computers, Zelfbouw, Demostands DMR, D-star, C4FM, Fusion, en Hamnet. Een plek om mede-hobbyisten te ontmoeten en onder het genot van een bakje koffie in het gezellige café van Den Herd bij te praten over de belevenissen met onze hobby. De markt heeft als doel om belangstellenden kennis te laten maken met onze hobby, en middelen te verwerven voor het clubgebouw, het clubstation PI4KAR, de digitale Hotspot PI1KAR, GPS baken en Digipeater PI1GPS, de WebSDR ontvanger, de Internet of Things Hotspot, en het culturele erfgoed Morsetelegrafie. De markt is geopend van 10 tot 15 uur. De entree bedraagt 3 euro , jongeren t/m 16 jaar en 85+ gratis entree, parkeren eveneens gratis. Informatie over kraamhuur: radiomarkt@pi4kar.net. De reistijd naar Bladel bedraagt een uur en een kwartier.

Gegevens

Datum:
zo 17 dec 2017
Tijd:
10:00 - 15:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.pi4kar.net/

Organisator

Kempische Amateur Radioclub
E-mail:
radiomarkt@pi4kar.net
Website:
http://www.pi4kar.net/

Locatie

Cultureel centrum Den Herd
Emmaplein 4
Bladel, 5531 HM
+ Google Maps
Website:
http://www.pi4kar.net/Radiomarkt/

Reguliere bijeenkomsten van radiozendamateurs, van belang voor de regio Zuid-Limburg
LET OP: De afdelingsbijeenkomsten van VERON A22 Zuid-Limburg  vinden voortaan plaats op de 4e donderdag van de maand, bij ‘t Weverke in Schimmert.

DatumActiviteitLocatie
Iedere zondag om 11:00uZondagochtendrondeRegio repeater PI3ZLB - 145.725MHz
Iedere maandagVRZA Zuid-Limburg Gidsengebouw , Floribertusstraat 19, 6444XG Brunssum/Treebeek
1e vrijdag van de maandUBA Noord Oost Limburg (NOL)Parochiehuis, Kerkplein 11, 3950 Bocholt (BE)
Iedere woensdag om 21:00u
uitgezonderd lezing Schimmert
TechnonetRegio repeater PI3ZLB - 145.725MHz
2e woensdag van de maandLezing VERON/VRZACafe/zaal “het Weverke”, Hoofdstraat 77, 6333BG Schimmert
3e vrijdag van de maandVERON A31 Midden en Noord LimburgZalencentrum “Aldenghoor” Kasteellaan 7a 6081 AN Haelen
3e vrijdag van de maandUBA Midden-Limburg (MLB)Polska Sala Steenbeukstraat 1, 3600 Genk
4e donderdag van de maandVERON A22 Zuid-LimburgCafe/zaal “het Weverke”, Hoofdstraat 77, 6333BG Schimmert
DatumTentoonstelling 
Tijdelijk geslotenSinds 1 juni 2016 is museum Jan Corver enige tijd gesloten, voor het uitvoeren van groot onderhoud en voor de inrichting van een nieuwe expositie. Het museum werd in 1999 geopend als lang gekoesterde wens van Cor Moerman, PA0VYL. Cor had al jaren plannen voor een museum speciaal voor radiozendamateurisme en zag eindelijk na vele jaren zijn plannen werkelijkheid worden. Om deze droom te kunnen verwezenlijken, werd de Stichting De WS19 opgericht. Inmiddels beschikt het museum over een unieke collectie apparatuur die alle facetten van deze fascinerende hobby in de loop van de tijd laat zien.
Om in de financiële behoeften te kunnen voorzien verkoopt het museum regelmatig bouwpakketten van een voor radio-amateurs. Bovendien kreeg het museum in het verleden regelmatig de beschikking over een grote hoeveelheid afgedankte apparatuur van KPN die daarmee een tweede leven werd toebedeeld. Voor een groot deel van de verkregen apparatuur werd door de vrijwilligers van het museum een ombouwhandleiding geschreven, vaak ook nog vergezeld van een compleet bouwpakket.
De huidige bemanning komt echter op een leeftijd waarbij men het wat rustiger aan moet gaan doen en een groep jonge mensen met nieuwe frisse ideeën is hard nodig om de zaak te reanimeren, het museum Jan Corver is langzamerhand toe aan een enthousiaste overnamekandidaat.
Iets voor u? We zien uw reactie met belangstelling tegemoet.
almeretv

(bijgewerkt door pa0fot op 5 jan 2018)

Aanvullingen en correcties welkom, mail naar folkert @ pa0fot.nl ! Bronvermelding: ON4LEA: www.on4lea.beWebsite van PC5DDKARS MagazineVerenigingswebsites.

Belangstellenden zijn van harte welkom! Vraag naar Tom Koeken, Ron Kuijper, of een van de andere bestuursleden.