Zuid-Limburgse zondagochtendronde PI3ZLB via ON0TB 18 februari 2018

Rondeleider: Rene PD4RA.

De ronde werd uitgezonden via ON0TB op 439.012,5 MHz (shift -7,6 MHz), vanwege het uitvallen van de repeater PI3ZLB. Hulde en heel veel dank aan Pedro ON7WP en Jaques ON6GPS voor het beschikbaar stellen van de repeater ON0TB. Het heeft perfect gewerkt, een mooie oplossing!

Frans PD4FMJ zorgde voor het relayeren via Teamtalk.

Links die genoemd werden in deze uitzending: referenties-zondag-ochtend-ronde-en-technonet

De repeater ON0TB staat opgesteld op het Signaal van Botrange (Frans: Signal de Botrange) in de Hoge Venen, met 718 meter boven zeeniveau het hoogste punt van België, en de Benelux. De afstand tot onze regio bedraagt ongeveer 50km.
In 1804 bouwde de Franse kolonel Tranchot een eerste houten toren voor landmeetkundige metingen op deze locatie, die in 1899 door de Duitsers werd vervangen door een houten toren van 30 m hoog om de grens met België te bewaken. Die toren verdween in 1925, om in 1934 plaats te maken voor het huidige complex.
Botrange in de gemeente Weismes werd na de Eerste Wereldoorlog Belgisch gebied als deel van de Oostkantons. Tot die tijd was de grenspost Baraque Michel het hoogste punt van België. (bron: Wikipedia)